Activiteiten

Wandelaars en fietsers komen hier helemaal aan hun trekken en ook waterpret en avontuurlijke kinderparken zijn hier niet ver te zoeken.

Wandelen

Wandelen

In Le Clos  Domange liggen wandelkaarten, en info over wandelroutes klaar. Van aan de kerk van Igé zijn een 5-tal korte wandelroutes uitgestippeld om Igé en omgeving te verkennen. Er is een oenologische wandeling van 6 km die je naar de mooiste wijngaarden en de belangrijkste wijnmakers van ons dorp voert. Je kan de slakken-of de kikker-wandeling volgen of de typische wasplaatsen en de ‘cadolles’ (kleine schuilhuisjes in de wijngaarden) leren kennen. Vanaf de kapel van Domange vertrekken 2 grotere wandelroutes: 2 ‘randonnées’ van ongeveer 15 km, met heel vaak prachtige ‘points de vues’.  In ons dorp zijn vrijwilligers actief om de aanduidingen op de wandelingen goed te onderhouden. 

Vlakbij in de regio Mâcon-Cluny-Tournus, kan je diverse groene wandelingen maken, uitgestippeld door de toeristische diensten. Ook vanuit diverse steden in de omgeving zijn de ‘Ballades Vertes’ de moeite waard.

Fietsen

Fietsen

Het nationale netwerk van fietspaden in Frankrijk is ruim 10.000 kilometer lang. De Fransen maken onderscheid tussen voies vertes en véloroutes. Voies vertes zijn vrijliggende fietspaden (routes en site propre), terwijl de véloroutes ook gebruikmaken van bestaande (verkeersluwe) wegen. De voies vertes zijn in de meerderheid. Ze zijn vrijwel allemaal aangelegd op voormalige spoorlijnen en oude jaagpaden.

De Voie Verte du Bourgogne du Sud volgt de oude spoorlijn van Chalon-sur-Saône via Cluny naar Mâcon. In het prachtige landschap zie je romaanse bouwkunst, kastelen en wijngaarden. Daarnaast kom je eindeloze mogelijkheden tegen om lekker te eten. Onderweg kom je onder meer door de 1,6 kilometer lange tunnel van Bois Clair. Dit is de langste tunnel van alle voies vertes in Frankrijk.

Er is nu ook een handige applicatie van de groene fietsroute waarmee je alle wonderlijke plekjes van de Bourgogne per fiets kan ontdekken en die je gratis kan downloaden.

Zwemmen en waterpret

Zwemmen en waterpret

Natuurlijk kan je hier een verfrissende duik nemen in ons zwembad of relaxen in de jacuzzi. Maar in de omgeving is wel meer waterpret te beleven.

In de nabije omgeving vind je diverse meertjes waar je al of niet in mag zwemmen. We wijzen je de weg.
Het waterpark van Mâcon heeft een binnen- en buitenzwembad met diverse attracties. Je kan vlakbij Mâcon, in Saint-Laurent-sur-Saône ook terecht voor waterpret op de Saône met de pedalo. 

Het meer ‘Le Lac’ in Crèche-sur-Saône voorziet alles voor waterski en wakeboard.

Een dagje met de kinderen chillen aan de Lac de Saint Point nabij Cluny is een aanrader! Je kan gratis langs het meer een plekje in de zon vinden en in het water plonzen. In de open bartent heerst een gezellige sfeer en er zijn leuke pedalo’s te huren met een glijbaantje er op!”

Op minder dan een half uurtje vind je ook nog plonsplezier in :
http://www.lac-cormoranche.com 

Avontuurlijke kinderparken

Avontuurlijke kinderparken voor durvers

Voor kinderen die houden van touwparcours, acrobatie en avontuur in het bos, is er in Lugny het park Lugny Acro en Acro’Bath te Bergesserin. Beiden zo’n 20 min rijden.

En op een kleine 70 km kunnen liefhebbers van heuse pretparken en andere waaghalzen zich uitleven in het Parc Touristique des Combes

Iets verder af vind je het super avontuurlijke recreatiepark, Diverti’Parc

Dieren berijden

Paardrijden

Wie graag wandelingen maakt met een pony of paard is in Igé wel aan het goede adres. 

Onze favoriet: Mijn buurvrouw Sandrine ontvangt u graag op haar ponyranch in Chevagny-Les-Chevrières.

Zelfs voor kinderen met weinig of geen ervaring maakt ze graag een half uurtje topervaring maar ze is niet altijd beschikbaar en dan is voor kinderen de ponyclub in Laizé een prima alternatief. 

Op 15 minuten rijden, in Chevagny-les-Chevrière, vind je een vrij grote ruiterij waar zelfs ook top-wedstrijd-paarden gedresseerd worden.

Cluny is natuurlijk het centrum van de dressuur en paardenkunst. Je kan het historische ‘Haras National’ bezoeken en heel regelmatig zijn er paardenmarkten, demonstraties van dressuur, muzikale en theatrale voorstellingen met paarden, en andere activiteiten. 

Maar een familiewandeling waarbij de kleinste gezinsleden met een ezeltje kunnen stappen, is ook weer iets anders. http://www.lesanesdefrancis.fr/

Grotten

Grotten en archeologie

Vlakbij, op een 15 minuutjes rijden, kan je de grotten van Azé of de grotten van Blanot bezoeken: een boeiende tocht door overblijfselen van de duizenden grotberen die er hebben gewoond. Maar ook de homo erectus, liet er zijn sporen na. 

Wat verder bij La Roche de Solutré heb je de Grand Site de Solutré Pouilli Vergisson met het prehistorisch museum en het botanisch-archeologisch park.

Hippe wijnbar

Themapark over wijn

Vlakbij op 10 min rijden kan je in de Château de La Greffière een klein maar fijn museum over de wijnproductie bezoeken. Een andere ideale plek om met het hele gezin op een speelse en avontuurlijke manier alles over de cultuur van de Franse wijn te ontdekken is Le Hameau Duboeuf te Romanèche-Thorins, op een half uur van Le Clos Domange. 

Rotsklimmen

Rotsklimmen

Ook rotsbeklimmers komen in Vergisson en Solutré aan hun trekken. 

Golf

Golf

Tijdens het golfen ontdekt u de prachtige landschappen en sfeer van de Bougogne. Golf de Macon La Salle is op slechts 15 minuutjes rijden van ons domein.

Golf

Pret- en recreatieparken