Algemene voorwaarden

Wettelijke vermelding / Mentions Légales

Algemene voorwaarden

De Franse wet bepaalt dat uitsluitend de Franse tekst van onze algemene voorwaarden rechtsgeldig is. Hieronder volgt een vertaling van de Franse tekst. (Hier vindt u de Frans tekst)

Art 1 : Toepassing
De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk verblijf in onze chambres d’hôtes, tenzij anders schriftelijk overeengekomen en ondertekend door ons.

Art 2 : Verblijfsduur
Het verblijf in onze chambres d’hôtes kan enkel met een beperkte verblijfsduur. U kunt in geen enkel geval één of ander recht inroepen om het verblijf te bestendigen of als woon adres te gebruiken.
U kunt onze kamers boeken voor een verblijf vanaf 1 nacht tot enkele weken. In het hoogseizoen geven we voorkeur aan mensen die minstens 3 nachten verblijven. Voor slecht 2 nachten betaalt u tijdens het hoogseizoen ook nog het duurdere kortverblijf tarief .Slechts voor 1 nacht reserveren kan tijdens het hoog-seizoen enkel last-minute, dus maximum 4 dagen vooraf. 

Art 3 : Hoog- laagseizoen
Het hoogseizoen loopt van 15 juni tot 15 september. Het laag seizoen van 15 september tot 15 juni.

Art 4 : Reservering, tarieven en betalingswijze
De algemene tarieven worden op de website vermeld. Indien gewenst, kunnen we onze prijzen ook per mail bezorgen.

U dient te reserveren op het reserveringssysteem van onze website www.leclosdomange.com

Zodra u via het reserveringssysteem op onze website heeft gereserveerd, worden de gevraagde accommodaties voor de ingegeven data voor u in optie gehouden. U dient alle gevraagde gegevens in te vullen in de daarvoor voorziene vakken.

Bij boeking ontvangt u eerst een automatische bevestiging van ontvangst van uw aanvraag en daarna een automatische bevestigingsmail met de indicatieve prijs.

De exact geldende prijs met de specificaties van uw boeking, de eventuele extra diensten en kortingen wordt per mail gecommuniceerd in een tweede, persoonlijke bevestigingsmail, waarbij u gevraagd wordt een waarborg over te maken. 

Deze waarborg is geen voorschot op de betaling van uw verblijf, maar een garantie in geval van schade tijdens uw verblijf of bij onvoorziene annulering. Zodra deze overgemaakt werd, staat uw reservering vast.

U ontvangt deze waarborg terug, bij het uit-checken, wanneer u afreist naar uw volgende bestemming. 

U betaalt uw verblijf pas na ontvangst van de factuur, die we pas versturen, enkele weken tot enkele dagen voor uw verblijf. U kan deze dan volledig overmaken volgens de instructies op de factuur. 

Overige kosten b.v. maaltijden, drankjes en andere diensten  worden op de ochtend van vertrek afgerekend. U kunt bij ons niet betalen met bankkaart. De betaling kan worden voldaan: contant of indien mogelijk, per directe bankoverboeking op uw mobiel.

Art 5 : Annulering door de gast: 

Elke annulering moet schriftelijk per mail worden gemeld. 

In geen geval wordt de waarborg terug betaald, maar blijft deze wel nog een redelijke periode geldig voor een volgende boeking.

  1. Annulering meer dan 5 weken voor de eerste geplande verblijfsdatum:  er zijn geen extra kosten en de door u betaalde waarborg blijft nog 1 jaar geldig voor een nieuwe boeking.
  2. Annulering tussen 5 à 1 weken voor aankomst: 25 % van de overeengekomen verblijfsprijs (= de exacte prijs vermeld in de tweede boekingsbevestiging) wordt aangerekend. Zodra deze betaling is gebeurd, ontvangt u bevestiging dat de door u betaalde waarborg nog 1 jaar geldig blijft voor een nieuwe boeking.
  3. Annulering minder dan 7 dagen voor de eerste geplande verblijfsdatum: 50 % van de overeengekomen verblijfsprijs (= de exacte prijs vermeld in de tweede boekingsbevestiging) wordt aangerekend. Zodra deze betaling is gebeurd, ontvangt u bevestiging dat de door u betaalde waarborg nog 1 jaar geldig blijft voor een nieuwe boeking.
  4. Onaangekondigde annulering: de volledige verblijfsprijs wordt aangerekend. Bovendien behoudt de eigenaar het recht zich de betaalde waarborg toe te eigenen.
  5. Onaangekondigde verkorting van uw verblijf: de volledige prijs van de voorziene reservering (= de exacte prijs vermeld in de tweede boekingsbevestiging) wordt aangerekend. Zodra deze betaling is gebeurd, wordt de waarborg terug betaald.
  6. Covid-19. Bij een lockdown van onze regio, het sluiten van de grenzen door de overheid of een verbod op niet-essentiële reizen, in verband met Covid-19, ontvangt u bij annulering de eventueel reeds uitgevoerde betaling van de verblijfsprijs terug. De door u betaalde waarborg blijft nog 1,5 jaar geldig voor een nieuwe boeking.

In alle andere gevallen gelden onze gebruikelijke voorwaarden zoals hierboven vermeldt.

Art 6 : Annulering door de eigenaar
In geval wij ons verplicht zien (door bijzondere omstandigheden) het verblijf te annuleren, wordt u onmiddellijk telefonisch, per mail of schriftelijk op de hoogte gebracht. U ontvangt dan alle gestorte bedragen voor waarborg of verblijf per direct terug. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor overige door u geleden schade, er kan geen verdere aanspraak worden gemaakt op enige vorm van vergoeding, van welke aard dan ook.

Art 7 : Aankomst en vertrek
Op de aankomst dag verwelkomen wij u graag tussen 16.00 en 23.00 uur. Komt u vroeger of later aan, overleg dan van tevoren. Op de dag van vertrek kunt u tot 11.00 uur beschikken over de kamer.

Art 8 : Verblijfsbelasting
De verblijfsbelasting, (taxe de séjour), is een lokale toeristenbelasting, die door u aan ons moet worden voldaan en die wij vervolgens moeten afstaan aan de Franse Trésor Public. De toeristenbelasting is 0,75 € per persoon per nacht. Wij zijn verplicht de toeristenbelasting apart te vermelden op de factuur. Kinderen onder de 18 jaar zijn hiervan vrijgesteld.

Art 9 : Gebruik van onze accommodatie
U wordt geacht de richtlijnen zoals covid-maatregelen, rookverbod of andere regels, die in de diverse accomodaties geafficheerd zijn, te lezen en te respecteren. U wordt geacht de installaties en voorzieningen, zowel binnen als buiten, in en om de gebouwen, het gastenverblijf, de eigen gastenkamer en het meubilair uitsluitend te gebruiken waar ze voor bestemd zijn. U laat  alles in goede staat achter.

Art 10 : Rustgevende omgeving
Een bijzondere eigenschap van onze chambres d’hôtes is de rustgevende en tegelijk kindvriendelijke omgeving. Deze willen we graag respecteren. Wij verwachten van u dat u rekening houdt met andere gasten, de buren en de omgeving. Vanaf 21 uur dient u de rust en gezelligheid te respecteren zowel voor de aanwezige gasten als voor onze buren. Lawaaihinder na 21 uur moet in elk geval vermeden worden.

Art 11 : Huisdieren
Huisdieren zijn in onze chambres d`hôtes toegestaan mits een betaling van 7,00 € per nacht per huisdier. We vragen u op onze site de regels betreffende huisdieren te lezen en te respecteren.

Art 12 : Rookverbod
In het gebouw, de kamers of gemeenschappelijke accomodaties mag niet worden gerookt. In overleg mag in de tuin of op het terras worden gerookt, op voorwaarde dat u altijd gebruik maakt van een asbak en dit de andere gasten niet stoort. Volle asbakken kunnen geleegd worden in de afvalcontainer aan de ingang van het domein.

Art 13 : Dranken en etenswaren
Wij volgen de Franse alcoholwetgeving voor chambres d´hôtes met restaurant licentie. Aan minderjarigen, tot 18 jaar, mag geen alcohol worden verstrekt. In het gastenverblijf nuttigt u bij voorkeur de door ons voorziene dranken. U kan u zich zelf bedienen van koude en warme dranken, ijsjes of chips in de gastenkamer.  U dient uw consumpties aan te strepen op de daarvoor voorziene drankenlijst, waarop u de prijzen kan vinden. Dit wordt dan samen met de maaltijden afgerekend bij vertrek. U kan ontbijt of lunch bestellen de avond voordien of avondmaal bestellen tot 16 uur op de zelfde dag. Tijdens het hoogseizoen kan u zich voor maaltijden inschrijven op de daarvoor voorziene lijsten in de gastenkamer. Als toetje kan u een kaasplankje of ijscoupe maison bestellen vanaf 20 uur.

Art 14 : Registratie
Wij zijn verplicht, conform de Franse wet, om alle gasten, die we ontvangen, te registeren. Bij aankomst wordt u uitgenodigd om ons informatieformulier in te vullen en de algemene voorwaarden te ondertekenen. Wij verstrekken uw gegevens niet aan derden.

Art 15 : Tegoedbon
Wij bieden tegoedbonnen aan. Een tegoedbon kan onderdeel uitmaken van een annulering. U kunt echter ook een tegoedbon kopen voor uzelf of om cadeau te doen. Op de tegoedbonnen zijn de volgende regels van toepassing:
De bon is gekoppeld aan een persoon. De bon is, alleen na overleg met ons, overdraagbaar.
Tegoedbonnen en/of restwaarde zijn niet inwisselbaar voor geld.
Na de vervaldatum kan de tegoedbon niet meer worden gebruikt.
Het is niet toegestaan de tegoedbon te vervalsen.

Art 16 : Aansprakelijkheid

De infrastructuur op het domein beantwoordt aan de geldende veiligheidsregels voor een Chambres d’ hôtes, dat volgens de Franse wetgeving geldt als een privédomein dat u als gast betreedt. U dient dan ook zelf de geldende veiligheidsvoorschriften na te leven alsook alle richtlijnen die u in deze algemene voorwaarden en op de diverse affiches op het domein vindt. 

De gebouwen, het zwembad, de speeltuin, de diverse terrassen, de tuin, de kippenren, het kampeerterrein en andere plaatsen van het domein zijn niet bewaakt en u betreedt ze dus op eigen risico. Alle minderjarigen dienen op elk moment vergezeld te zijn van een volwassene bij het betreden ervan. Wij kunnen in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gebeurtenissen of ongevallen waarbij u schade lijdt. Wij zijn verzekerd voor schade aan derden indien kan aangetoond worden dat het integraal is veroorzaakt door ons professioneel handelen binnen onze bedrijfsactiviteit als chambres d’ hôtes. Elke andere vorm van schade is op eigen risico van de gast.